website-cursus-maak.png

Maak een start

Tijdens deze cursus ga je tekenen en schilderen met allerlei materialen. Gouache, potloden, inkt, aquarelverf, acryl gouache, acryl inkt en stiften zijn aanwezig in het atelier. Ik leer je allerlei manieren om te kijken. Kijken naar je onderwerp maar ook kijken naar wat er gebeurt op het papier. Je leert ook tekenen en schilderen van schets naar eindproduct. Daarnaast gaan we in op wat jou inspireert en wat jou het beste ligt. Ik ben er van overtuigd dat je het beste leert als je begint bij waar je je prettig voelt. Maar ik zal je natuurlijk steeds weer uitdagen om te ontdekken en te experimenteren.

Na deze cursus ben je klaar om zelf aan de slag te gaan. Je weet wat jou inspireert, hoe je inspiratiebronnen kiest, welk materiaal jou het beste ligt, hoe je dit materiaal kan gebruiken om jouw onderwerp om te zetten in een beeld op papier, en ook om daarna weer verder te gaan. Hierna kom je gezellig naar de meet-ups waar je anderen kan ontmoeten. Of je kan verder met de cursus 'blijf geïnspireerd’.

Heb je vragen of mocht een ander tijdstip je beter uitkomen, neem gerust contact op.

 • Vrijdagochtend 9:00 tot 11:30

 • Zes lessen 175 euro

 • Maximaal 6 personen

 • Start vrijdag 4 oktober 2019

 

 
website-cursus-inspiratie.png

Blijf geïnspireerd

In deze cursus gaan we dieper in op wat jij wilt tekenen en schilderen. Waar gaat jouw hart harder van kloppen? Je gaat elke keer weer aan de slag met keuze voor het onderwerp, compositie en materiaal. Hiervoor gaan we steeds weer in gesprek maar ik bied ook elke week prompts aan. Ik vertel bijvoorbeeld iets over een kunstenaar of iets uit de kunstgeschiedenis. Of ik ga dieper in op een onderwerp en hoe je dat kan gebruiken voor een tekening of een schilderij.

Heb je vragen neem dan gerust contact met mij op.

 • Vrijdagavond van 19:00 tot 21:30 (nog drie plaatsten beschikbaar, cursus gaat in ieder geval starten)

 • 6 rittenkaart 180 euro

  12 rittenkaart 340 euro

 • maximaal 6 personen

 • Start vrijdagavond 4 oktober 2019

 

 
website-cursus-jong.png

Voor als je jong bent

Eigenlijk kan ik volwassenen deze cursus ook aanraden want ik voel me altijd weer jong als ik aan het tekenen en schilderen ben. Maar als je de vijftien nog niet gepasseerd bent is dit de juiste cursus. Want dan heb je net wat andere begeleiding nodig. We gaan werken met allerlei materialen zoals inkt, stift, verf, potlood. Je krijgt opdrachten die jouw verbeelding aan het werk zet maar we zullen af en toe ook werken vanuit de realiteit. Ik zal ingaan op het verschil tussen illustreren en kunst maken maar ook laten zien dat deze vakgebieden dicht bij elkaar liggen. Verder heel veel gezelligheid en ruimte om je eigen nieuwsgierigheid te laten groeien.

Cursus 8 tot en met 11 jaar

 • zaterdagochtend 9:45 - 11:15, duur les 1,5 uur (nog 4 plaatsen beschikbaar)

 • 6 lessen: kosten 125

cursus 11 tot en met 15 jaar

 • vrijdagmiddag 15:30 - 17:00 (nog in overleg), duur les 1,5 uur

 • 6 lessen: kosten 125 euro

Mocht een ander tijdstip je beter uitkomen, neem dan contact met mij op.